We hebben een afspraak bij Jetske gemaakt omdat we soms ruzies hadden die we niet konden oplossen. Het ging vaak over ‘willen helpen’ en ‘onafhankelijk willen zijn’. Het bleef hangen en bepaalde de sfeer. Je houdt veel van elkaar, wil niet uit elkaar, maar die momenten waren frustrerend.
Jetske heeft ons op een indringende, opmerkelijke manier geholpen onze eigen gewoontes en gedragingen te laten inzien. Met haar humor en ontzettend goede vragen konden we inzien waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe dat ooit gewerkt heeft maar nu lang niet altijd behulpzaam is in een relatie. Dat heeft er voor gezorgd dat we elkaar nu kunnen wijzen op “dat persoontje op je schouder” en dat dat nu niet nodig is of niet helpt. Zonder Jetske hadden we deze diepte niet bereikt en dit inzicht niet verkregen. Het is een grote opluchting en maakt dat we goed, leuk en met veel liefde en begrip verder kunnen.
M&A

Jetske is een krachtige, warme vrouw die snel dingen doorziet en steun biedt waar nodig. Tegelijkertijd daagt ze je uit en geeft ze je nieuwe tools om naar jezelf te kijken en hoe je je verhoudt t.o.v. de omgeving.
Samen met Jetske heb ik gewerkt aan meer innerlijk evenwicht en aan het afpellen van de lagen die ik in de loop der jaren om mezelf had gewikkeld en die me tegen hielden om werkelijk mezelf te zijn. Voor mij was het inzicht dat ik een keuze heb in mijn gedrag een grote eye-opener. Een mooie ont-wikkeling en een beweging naar meer innerlijke balans en vrijheid.

Later ben ik met mijn zus naar Jetske geweest voor relatietherapie.
Ik vond de sessies zeer bijzonder en waardevol. Bijzonder om mezelf als kind terug te zien en ook erg bijzonder om mijn zus te zien in haar kwetsbaarheid, want die kwetsbaarheid zie ik niet zoveel. We begrijpen nu het gedrag van de ander beter. Er is weer echte verbinding zonder oordeel met mijn zus op gang gekomen.
Het verleden was voor een groot deel buiten onze invloed en hieraan kunnen we actief niets meer veranderen. De toekomst, daar kunnen we keuzes maken en ligt de beweging. En dat doen we door het nu. Door het helen van een stuk in het nu. En wat mooi dat dat kan en dat het ons gegund was. Heel erg bedankt lieve Jetske.
Rinske

De begeleiding door Jetske hebben wij als zeer positief ervaren. Zij is niet alleen een prettige sympathieke vrouw maar ook zeer kundig en ervaren. Zij schiep een veilige vertrouwde setting, luisterde erg goed, stelde de juiste vragen en gaf ons inzicht en handvatten. Ze heeft gewerkt met sessie van 3 uur, wat wij als erg prettig hebben ervaren. Ze geeft het gevoel alle tijd voor je te hebben. Wij zijn dankbaar dat zij ons zo goed heeft kunnen helpen. Wij zouden haar dan ook zeker bij anderen aanraden.
Margot en Peter

We hebben elkaar weer beter leren kennen. Zulke gesprekken voer je toch nooit op zo’n manier. Het is een verdieping van je relatie.
Verhelderende ervaring niet alleen door te praten maar juist door ruimtelijke opstelling te maken.
Marieke en Gijs

De begeleiding van Jetske heb ik als zeer prettig ervaren. In een veilige omgeving weet zij, met een natuurlijke manier van bevragen en reageren, je te bewegen. Jetske acteert zonder oordeel en weet snel te schakelen tussen methodieken wat voor mij echt van meerwaarde was. Van nature weet ze te inspireren, te motiveren, te confronteren, te provoceren en je in de kern aan het denken te zetten. Veel nieuwe inzichten gekregen waarvoor mijn dank!
Rixt

 

Jetske is erg toegankelijk en prettig in de omgang. Ze stelt je op je gemak en is discreet, barrières vallen snel weg en hierdoor weet ze de oorspronkelijke probleemvraag uit te diepen en te verleggen naar de kern van het probleem.
In de Individuele sessies kwam ik er achter dat ik er best wel mag zijn,  mezelf niet zo neer hoef te halen en dat financiële ‘zekerheid’ ook niet alles is. Daardoor kon ik veel vrijer nadenken over wat ik bijvoorbeeld echt leuk zou vinden om te doen en me daar op te focussen.
Onderdeel van het traject was een driehoeksgesprek met mijn collega, die mij kent uit de praktijk en daarnaast een soort van buddy voor mij is geweest. Hier ontstond op z’n zachts gezegd een doorbraak, waarbij de focus van het traject werd verlegd en ik heb uitgesproken, naar collega/manager, dat ik niet wilde doorgroeien in de voormalige functie en ik niet op m’n plek zat.

Resultaat
De begeleiding heeft me veel opgeleverd, naast dat ik heb ontdekt dat ik cappuccino met sojamelk lekker vind ken ik m’n valkuilen beter, maar misschien nog wel belangrijker, ken ik mezelf beter. Het is goed om tijd in jezelf te steken en eens stil te staan bij wat je echt voelt, want dat is allemaal niet zo makkelijk. Voor mezelf weet ik nu welke richting ik op wil en zijn er meerdere piketpaaltjes geslagen richting een duurzame en gezonde toekomst.
Rien

Jetske, ik ben danig onder de indruk van de sessie die ik heb gehad van je!!
Werkelijk. Zonder oordeel en zo respectvol en met veel aandacht.
E.e.a. is mij duidelijker geworden en dat geeft ruimte en rust.
Ik wil je er voor bedanken!! Een hele dikke knuffel!!
Mieke

Sommige ontmoetingen zijn er op het juiste moment. Ik ontmoette Jetske middenin een confronterende fase in mijn leven, waarin de ene teleurstelling nog niet geland was of de andere diende zich aan. Mezelf kennende als veerkrachtig, maakte ik nu mee dat er van die veerkracht weinig over was. De teleurstelling, de verbittering, de verbijstering over een aantal gebeurtenissen nam mij als mens over.
Ik heb bij Jetske een ‘Intensive’ gedaan van 2 dagen en daarbij veel geleerd en meegenomen. Ik kon nadien de negatieve emoties van teleurstelling, verbittering en verbijstering loskoppelen van mij als mens. Ik leerde hoe ik deze emoties kon “wegzetten”, zonder ze als “mezelf” te zien.
De ‘Intensive’ maakt je in staat de ervaringen van de therapie goed door te beleven, juist doordat er geen stop van een week tussen zit. Alles wat tijdens de therapie loskomt, omhoogkomt, als inzicht op-plopt, wordt direct meegenomen. Je maakt zodoende grote stappen.
Jetske begeleidt hierin op erg betrokken en integere wijze; open, verrassend, oordeelvrij, veilig.
Elise

Als je Jetske vraagt om medewerker(s) van je te coachen blijk je vroeg of laat zelf ook altijd partij te zijn. Dit komt omdat ze niet alleen kijkt naar de persoon zelf, maar ook naar het systeem waarin iemand werkt. Dit leidt tot een zeer effectieve manier van begeleiden, omdat het gericht is op het opheffen van bepaalde (ingesleten) patronen die de ontwikkeling van medewerkers blokkeren. Hierdoor zijn haar interventies zeer doeltreffend en behaald ze met enkele sessies goede resultaten.
Mirjam Oldenzeel, plant manager Ausnutria Ommen

In het kader van organisatieontwikkeling heeft Jetske een grote groep medewerkers  op vrijwillige basis individueel begeleid die met vraagstukken in hun werk of privé of een combinatie daarvan zaten. Nuchterheid en enige terughoudendheid tegenover persoonlijke ontwikkeling zit hier in de genen, het voelde als een spannend avontuur. De deelnemers hebben het ervaren als een cadeau en waren verrast enthousiast over het resultaat. Jetske neemt de tijd om de diepte in te gaan, heeft een rustgevend effect op de ander en creëert de omstandigheden voor de ander om tot de kern te komen.
Vienna van Megen, afdelingshoofd Interne Dienstverlening, gemeente Edam-Volendam